M. VILKOVSKÝ: Boli to v podstate tretie voľby v poradí, ktoré som vyhral

01.04.2012 Levoča

Levoča 1. apríla (TASR) – Miroslav Vilkovský (Smer-SD) berie svoje posledné víťazstvo v komunálnych voľbách ako fakt. "Boli to v podstate tretie voľby v poradí, ktoré som vyhral. Len manipuláciou s hlasmi voličov bol v druhých voľbách vyhlásený za víťaza Milan Majerský," konštatoval Vilkovský.
Ako prvé po nástupe do primátorskej funkcie urobí, že sa oboznámi so schváleným rozpočtom mestského zastupiteľstva na rok 2012 a s finančnou situáciou mesta. "Chcem tiež prizvať všetkých zainteresovaných, najmä poslancov bez ohľadu na politické tričko, aby sme spolupracovali spoločne pre úspešný rozvoj mesta," dodal Vilkovský. Keďže bude pôsobiť v skrátenom volebnom období, len 2,5 roka, vytýčil si tri základné priority. "Prvou je rekonštrukcia historického námestia, druhou vybudovanie infraštruktúry Hnedý priemyselný park Levoča-Juh a treťou prekrytie zimného štadióna," konkretizoval Vilkovský.
Svojho najväčšieho súpera Milana Majerského, ktorého vo voľbách podporovala koalícia KDH, SDKÚ-DS a OKS, porazil o viac ako 400 hlasov. "Beriem to ako fakt, v podstate do celej hry vstúpil ďalší nezávislý kandidát, ktorý podľa týchto výsledkov s najväčšou pravdepodobnosťou vzal hlasy mne. V podstate som s tým zmierený, ide mi o to, aby Levoča mala konečne pokoj," uviedol pre TASR Majerský. Dodal, že k výsledku volieb nemá žiadne výhrady. Verí, že Levoča pôjde dopredu aj napriek tomu, že vo vedení mesta nebude on. Po neúspešných voľbách bude pracovať ako učiteľ na levočskom gymnáziu.
Vilkovský získal v sobotňajších (31.3.) doplňujúcich komunálnych voľbách takmer 2350 hlasov. Voličská účasť bola viac ako 43-percentná, pričom voliči si okrem Vilkovského a Majerského mohli vybrať aj nezávislého kandidáta Borisa Gerberyho. Tomu prejavilo dôveru 590 občanov.
 

Vyberte región